Hírek

Sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen mutattuk be a Kukorica Kör Egyesület saját „demofarmját”.

Egy igen hátrányos helyzetű Heves megyei településen, Tarnabodon található Egyesületünk "demofarmja", melyet a mai napon Nagy István agrárminiszter, Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is meglátogatott.

A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a Kukorica Kör Egyesület, a Glia Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mutatta be az agrárminiszternek és a vendégeknek a felzárkóztatás területén az elmúlt években elért eredményeiket.


„Szép példája a mezőgazdaság által nyújtott lehetőségek felismerésének a társadalmi felzárkózás területén az az 1 hektáros „demofarmon” megkezdett kukoricatermesztés, ami munkát, tanulási lehetőséget és – reményeik szerint – megélhetést biztosít majd.” – mondta Nagy István, agrárminiszter Tarnabodon, a Kukorica Kör Egyesület rendezvényén. A tárcavezető beszédében kiemelte, hogy a KAP (Közös Agrárpolitika) stratégiai terv alapján folytatódik és kibővül a kistelepüléseken megvalósuló infrastrukturális fejlesztések támogatása. A vidéki emberek életminőségének javítása céljából például lehetőség lesz a helyi termékértékesítést szolgáló piacok és vásárterek létrehozására, közkonyhák fejlesztésére is. Emellett a szemléletformálást is célozza a szociális farmok létrejöttének támogatása, amelyek hátrányos helyzetű emberek bevonásával végeznek mezőgazdasági tevékenységet. Jó példát állít elénk a heves megyei Tarnabod, és az itt megvalósuló mezőgazdasági projektek és technológiai fejlesztések, melyek részben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, részben a Kukorica Kör Egyesület egyik alapítótagjának, a Glia Kft.-nek köszönhetően valósult meg és bővül újabb és újabb tevékenységekkel.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy      Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és , szöveg, amely így szól: „ÁZZ VELÜNK!”

Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, álló emberek és szabadtéri