Hírek

A 35. Bábolnai Gazdanapokon mi is ott leszünk, nem is akármivel készülünk

"A fajtakísérleti sátorban a Kukorica Kör szervez kerekasztal-beszélgetéseket,

ahol olyan kérdésekre keresik a választ, miként biztosítható a gyorsan változó és bizonytalan körülmények között a termésbiztonság a kukorica termesztésben, illetve hogyan építhető fel és tartható fenn hosszútávon az ökológiailag is korrekt kukorica termesztés?"- hangzott el a 35. Bábolnai Gazdanapok sajtótájékoztatóján, melyre az Agrárminisztériumban került sor.

Az eseményen Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte, hogy a szakmai jelentőségét az is erősíti a bábolnai rendezvénynek, hogy a Gazdanapok keretében nagyszabású konferenciát terveznek a 2023-tól induló Közös Agrárpolitikáról, melynek során a támogatási és szabályozási keretrendszert érintő főbb változásokról beszámolnak majd, legyen szó a terület alapú támogatásokról, a beruházásokról, a vidékfejlesztésről, vagy az állat- és növénytermesztésről. Téma lesz az elmúlt hónapokban lezajlott tárgyalások aktuális eredménye is az Európai Bizottságban. 

Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár
Fotó: Csatlós Norbert
 

„A rendezvény kiváló alkalmat nyújt a termelők közötti véleménycserére is”- fogalmazta meg tapasztalatait Haál Gábor. A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója kiemelte, igazi ünnepnek tekinti a Bábolnai Gazdanapokat, így a 35. jubileumra való tekintettel a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft.-vel közösen még nagyobb hangsúlyt fektet a szakmai programokra. Ennek megvalósításához szoros együttműködést folytat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Országos Szövetségével, a Kukorica Kör Egyesülettel, a Precíziós Egyesülettel valamint az Agrárközösséggel is.

Haál Gábor, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója

Haál Gábor, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója
Fotó: Csatlós Norbert